Subway utsett till världens bästa franchisekedja

Textstorlek

Skriv ut

Subway utsett till världens bästa franchisekedja

Subway har utsetts till världens bästa franchisekedja 2013. Bakom utnämningen står det amerikanska affärsnätverket Franchise Direct som årligen kartlägger den globala franchisebranschen och sammanställer en ranking över världens 100 mest framgångsrika franchisekedjor.

Fakta

Subway har över 39 600 restauranger världen över och är därmed världens största snabbmatskedja sett till antal restauranger.

Franchise Direct har granskat över 5000 franchisekedjor och bedömt dessa utifrån parametrar som finansiella resultat, socialt ansvar, marknadsexpansion och miljöpåverkan. Franchise Directs årliga ranking ”Top 100 Global Franchises” toppades även förra året av Subway.

– Vi är stolta över att uppmärksammas på detta sätt, speciellt med tanke på den tuffa konkurrensen. Utmärkelsen är ett bevis på att Subways koncept är tryggt, lönsamt och ansvarstagande. Vi känner oss nu ännu mer inspirerade till att jobba hårt och nå vårt mål om 240 restauranger i Sverige 2015, säger Subway Sveriges etableringsansvarige Mikael von Bargen.

Utmärkelsen är inte den enda som Subway har fått under 2013. Den amerikanska affärstidningen Entrepreneur utsåg i början av året Subway till den snabbast växande franchisekedjan i USA och Kanada.

| Fler

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Mer om Subway Sverige

Senaste Nyheter

Populära taggar

Följ oss