Franchiseföretaget Rutineras grundare tilldelad pris

Textstorlek

Skriv ut

Franchiseföretaget Rutineras grundare tilldelad pris

Franchiseföretaget Rutineras grundare Mona Kramer och Ingrid Wallner har i samband med Sundsvall Business Awards tilldelats utmärkelsen Årets Entreprenör i Sundsvall.

Motiveringen till vinsten löd: ”Vinnaren har lagt grunden för en spännande företagsresa genom skapandet av ett tydligt och nytänkande koncept, där både rutin och oprövad ungdom ges chansen.”

– Vi är naturligtvis oerhört stolta över att ha fått denna prestigefyllda utmärkelse. Den är en bekräftelse på att vi är på rätt väg med vårt Rutinera-koncept, säger Ingrid Wallner.

Rutinera startade för tre år sedan och har på kort tid byggt upp sin verksamhet och är nu med hjälp av kapital från SamInvest Mitt AB och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse i färd med att bygga upp franchiseenheter på fler orter i landet. Förutom verksamheten i Sundsvall finns nu också enheter i Uppsala och Stockholm.

– Jag tror att vi vann p.g.a. vår unika affärsidé där vi erbjuder erfarna konsulter i kombination med unga utbildade praktikanter. Vi ser det som ett led i den kompetensöverföring som kommer att behövas i de flesta företag framöver, säger Mona Kramer.

Företagets konsultbank innehåller idag över 1000 personer med erfarenhet från arbete inom tjänstesektorn, vilka är tillgängliga för uppdrag enstaka dagar, veckor, månader och ibland också på årsbasis. I banken återfinns också unga välutbildade personer som vill ha en praktikplats och en fot in på arbetsmarknaden. I verksamheten ingår också att hjälpa företagen med traditionella rekryteringsuppdrag.

| Fler

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Mer om Rutinera AB

Senaste Nyheter

Populära taggar

Följ oss