Årets köpmän hos Reitan utsedda

Textstorlek

Skriv ut

Årets köpmän hos Reitan utsedda

I samband med Reitan Servicehandels årliga Riksmöte som hölls i Karlstad i helgen, utsågs Pontus Tysklind som årets köpman på 7-Eleven, Tina Hyllander som årets köpman Shell/7-Eleven och Thord Jonsson som årets köpman Pressbyrån.

Dessa har skapat den bästa butiken inom sin respektive kedja genom ett starkt engagemang i kombination med utmärkt arbete kring koncept och kampanjer.

Varje år utser Reitan Servicehandel ”Årets Köpman” på Pressbyrån, 7-Eleven och Shell/7-Eleven. Utmärkelsen går till den köpman som under året målmedvetet och framgångsrikt utvecklat sin verksamhet i linje med varumärkets koncept. Det ärofyllda priset delas ut på Reitan Servicehandels årliga riksmöte då samtliga franchisetagare är samlade.

Vinnarna för 2011 är Pontus Tysklind som framgångsrikt driver 7-Eleven i Arlanda terminal 5, Tina Hyllander som driver Shell/7-Eleven i Lund och Thord Jonsson som har Pressbyrån på Skolgatan i Umeå. Dessa tre fick under galakvällen ta emot välförtjänta hyllningar från sin franchisegivare och sina kollegor för sitt hårda och lyckade arbete att öka resultatet i sitt bolag samt att ytterligare utveckla en redan välskött butik.

– Det ligger i vår företagskultur att lyfta fram bra prestationer och hylla vinnare, och ”Årets köpman” är den mest prestigefulla utmärkelsen vi delar ut. Alla vet vad som krävs för att bli nominerad och vi vet att tydliga målsättningar leder till framgång. Årets köpman är en förebild och det motiverar många köpmän att ge det lilla extra, säger Magnus Carlsson, VD på Reitan Servicehandel i Sverige.

Priset är baserat på en rad olika mätpunkter inom ledarskap, kvalitet, försäljning och lönsamhet och går till de butiker som varit mest framstående inom alla dessa. Det räcker alltså inte att vara bra inom en eller ett par områden. De butiker som är med och kandiderar är bäst inom samtliga områden. Mätningen sker över hela året och man undersöker fokus och kvalitet kontinuerligt.

– Jag är naturligtvis väldigt stolt och glad över att hå fått denna utmärkelse, säger Thord Jonsson. Det visar att mitt hårda arbete blir tydligt, förutom i resultatet, även hos franchisegivarna, mina anställda och hos mina kunder.

| Fler

Av: Emil Paulsson

Sök nyheter

Mer om Reitan Servicehandel Sverige AB

Senaste Nyheter

Populära taggar

Följ oss